Restauratie

Antiek is cultureel erfgoed en verdient een goede conservatie. Het behoudt daarmee zijn waarde en charme. Tessemaker Antiekrestauratie  is gespecialiseerd in het restaureren van antieke meubelen zoals: kabinetten, kasten, secretaires, commodes, bureaus, (speel)tafels, chiffonnieres, stoelen, klokken en lijstwerk van schilderijen en spiegels. Tessemaker politoert, verguldt en patineert. Mocht een meubel aangetast zijn door houtworm dan wordt dat vakkundig bestreden. Ook voor een nieuwe mat in uw stoel ( biezen of webbing ) en herstofferen kunt u bij Tessemaker terecht.

Antieke voorwerpen zijn kwetsbaar en uniek.
Door verkeerde omgang kan het onherstelbaar beschadigd raken.
Daarom is voorzichtigheid geboden en ervaring een must.
Als klant moet u erop kunnen vertrouwen dat uw antiek in goede handen is, daarom zullen wij er alles aan doen om dit vertrouwen te verdienen.

35 jaar ervaring
Tessemaker Antiekrestauratie is al meer dan 35 jaar vertrouwd met ambachtelijke houtbewerking. Erik Tessemaker startte, na diverse opleidingen als leerling bij de wereldberoemde Orgelmakerij Gebr. Reil in Heerde. Tessemaker werkte in teamverband aan de restauratie van diverse kleine en grote orgels in binnen- en buitenland. Hij specialiseerde zich naast de mechaniek ook in het kastwerk. Tijdens de restauratie van het vroeg 17e eeuwse orgel van het Praemonstratenser Chorherrenstift, een klooster in het Oostenrijkse Schlägl werd de toewijding voor oudheden en ambacht gewekt. Het restaureren van nationaal erfgoed vond plaats onder toeziend oog van Monumentenzorg. Er werd volgens een eeuwenoude methodiek gewerkt. Tessemaker werkte vervolgens ook in Japan, Noorwegen, Canada en uiteraard in Nederland. Hij besloot zich verder toe te leggen in het restaureren van antieke meubelen en werkte jaren samen met IJzerman Antiek uit het Gelderse Wapenveld. Sinds 1999 heeft hij zijn eigen antiekrestauratie-bedrijf.

HEEFT U INTERESSE IN ONZE DIENSTEN